Kawa na kemping — Jaką wybrać?
Sposobów parzenia kawy, z jakich można skorzystać na kempingu, jest multum — wcale nie musimy
decydować się na nieświeżą, parzoną do termosu na szybko godziny przed wyjściem. Poniżej mamy dla
Państwa kilka propozycji jak umilić sobie pobyt na szlaku, kempingu czy też świętowanie zdobycia
górskiego szczytu filiżanką (czy raczej kubkiem) małej czarnej :).

Drip, czyli smak i aromat kawy zamknięty w małej torebce
Do zaparzenia kawy w dripie potrzebny będzie jedynie wrzątek oraz kubek, z którego ową kawkę mamy
zamiar spożywać. Torebka dripu zaopatrzona jest w kartonowe uchwyty, stabilizujące produkt tak, aby
ten zaczepiony o krawędzie kubka dawał możliwość swobodnego przelewania przezeń wrzątku. Zapach
świeżej kawy roznoszący się po namiocie obudzi nawet najtwardszego śpiocha 😉
Wybór dripów dostępnych u nas na stronie znajdziecie Państwo tutaj
Aeropress, czyli kawa dla bardziej wymagających
Do zaczerpnięcia ze źródła znakomitej jakości, jaką oferuje aeropress potrzebna będzie przede wszystkim
dobrej jakości kawa speciality — napar będzie tak dobry, jak ziarno, z którego go przygotujesz. Kawa po
zmieleniu powinna w dotyku przypominać ziarna piasku lub grubo mieloną sól.
Polecamy mielić ziarno na krótko przed zaparzeniem — zachowa więcej smaku:)
Zaletą przygotowywania kawy w aeropressie jest mnogość możliwości modyfikacji parzenia. Jeden
rodzaj kawy, w zależności od sposobu przygotowania może dostarczyć Państwu wielu różnych wrażeń
smakowych, wcale nie ustępujących tym, płynącym z filiżanki kawy przygotowanej w ekspresie.